Kinderen

Preventieve behandeling

Het gebit van uw kind is heel belangrijk. In de kindertijd wordt de basis gelegd voor een goede mondverzorging. Tijdens de halfjaarlijkse controle kijken we niet alleen of uw kind gaatjes heeft, maar ook of het gebit goed verzorgd wordt. Dit kunnen we zien door de tanden te kleuren. De eventuele plaque licht dan op. Op die manier kunnen we gericht een poetsinstructie geven. Eventueel wordt ook de voeding besproken. Daarin begeleiden we de kinderen en ouders zo goed mogelijk in het schoon houden van het gebit.

Wennen aan de tandarts

Door uw kind elk half jaar mee te nemen naar de tandarts went het langzaam aan een tandheelkundige omgeving. Ontstaat er eens een gaatje? Uw kind is rustiger wanneer de omgeving al bekend was. Onze tandartsen nemen de tijd om uw kind op het gemak te stellen. We leggen alles uit wat we doen. Zo geven we uw kind vertrouwen en gebeurt er niets onverwacht. Vanaf 2 jaar kunt u uw kind het alvast wennen aan de tandartsstoel en vanaf 2,5 jaar is het raadzaam elk half jaar een controle uit te voeren. Eerst speels en als uw kind eraan toe is starten we met polijsten (glad maken van de tanden).

Gaatje in de melkkies

Als uw kind een gaatje heeft hoeft u zich geen zorgen te maken. Een verdoving noemen we slaapwater en we leggen uit dat dit even met een prikje moet. Na het prikje is het ergste al achter de rug en verloopt de behandeling zonder pijn. Af en toe, als uw kind teveel naar u trekt – en wij het werk bijna niet kunnen doen – overleggen we met u om toch even in de wachtkamer plaats te nemen. Zo kunnen we beter contact krijgen met uw zoon of dochter.

Orthodontist

Ook kijken we naar de stand en ontwikkeling van het gebit. Hierbij werken wij nauw samen met orthodontisten in de Bollenstreek.